محتوای خبری معاونت غذا و دارو

به همت معاونت غذا و دارو:

آموزش نشانگر رنگی در کانون فرهنگی تربیتی ملائک قرچک 

در دهه کرامت، آموزش نشانگر رنگی در کانون فرهنگی تربیتی ملائک قرچک توسط واحد نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو: به مناسبت گرامیداشت دهه کرامت، صبح روز شنبه 22 تیر 98 معاونت غذا و دارو، در محل کانون فرهنگی تربیتی ملائک قرچک با حضور دانش آموزان بسیجی و والدین آن‌ها اقدام به برگزاری آموزشی با عنوان انتخاب صحیح محصولات سلامت‌محور با محوریت توجه به نشانگر رنگی تغذیه‌ای، کاهش مصرف قند، نمک و چربی و همچنین آشنایی با برچسب اصالت کالا کرد. 
مهندس الهام باصری کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی گفت: با توجه به خطرات مصرف بی‌رویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلی‌لیتر ماده غذایی، طراحی‌شده است. همچنین بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده می‌شود. در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفاده‌شده است.
وی افزود: نکات قابل‌توجه درروی برچسب محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی تولید داخل کشور: نام محصول، نام تجاری، ترکیبات و مواد متشکله همراه بانام و میزان نگهدارند، تاریخ تولید و انقضاء، شماره سری ساخت، نام و آدرس تولیدکننده، شرایط نگهداری و مصرف و پروانه ساخت را شامل می‌شود مهندس خاطرنشان کرد: نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده می‌شود و درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، اصلاح الگوی مصرف و در جهت ارتقاء سلامت جامعه بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی درج شود.
کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم فراورده‌های سلامت‌محور مجاز را از قاچاق شناسایی کنیم بهتر است بدانیم که؛ بر روی تمامی اقلام خارجی بایستی برچسب اصالت و سلامت کالا و یا شناسه ردیابی و ره‌گیری نصب‌شده باشد، برچسب بایستی کاملاً سالم و مخدوش نباشد؛ با پاک کردن لایه اسکرچ و فرستادن کد 16 رقمی آن به شماره مرکز پیامک درج‌شده بر روی برچسب می‌توان از صحت‌وسقم برچسب و یا مجاز بودن محصول موردنظر مطلع شد.
 مهندس باصری در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف‌کننده می‌دهد تا ماده غذایی مناسب و کم‌خطرتری را انتخاب کند  و دقت کنید وجود برچسب به‌تنهایی ارزش ندارد بلکه کد درج‌شده روی برچسب و استعلام آن از سازمان است که اهمیت دارد.
خبر: خدیجه آب پر
عکس: مرتضی ابراهیمی
 
 
 
کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر